Play Video

Een reis

in de tijd

-

Met de elektrische motor van het Zweedse merk CAKE rijd je zo de toekomst in. Wát een machine! Naast deze waanzinnige freestyle versie Kalk, maken ze ook de superlichte en wendbare e-brommer Makka. En met de Ösa heb je een werkplaats op wielen. De website van CAKE geeft je al een goede eerste indruk van alle types en zie je hoe ze volledig modulair zijn samen te stellen. Maar pas op: want voor je het weet zit er een motor in je mandje. Je kunt de ze namelijk direct online bestellen en dat is wel erg verleidelijk als je ze eenmaal hebt bewonderd. Over verleidelijk gesproken: ze hebben bijna iedere designprijs gewonnen die er te winnen valt. Maar rijden ze ook lekker? Ik zou zeggen: maak eens een proefrit. Een reis in de tijd.
Play Video

Living

Light

-

Dit geloof je bijna niet: een lamp die je aanzet door de plant aan te raken. We hebben het over Living Light, een innovatie die technologie met natuur combineert. De energie komt vrij uit het fotosynthetische proces van de plant. Zodra je de plant zachtjes aanraakt, gaat het licht aan. De naam Living Light kun je dus letterlijk nemen. En hoe beter de plant zich voelt, des te meer energie er vrij komt. De lampen worden voor het grootste gedeelte in Nederland geproduceerd, met duurzame materialen. De houten led-houder is gemaakt van bamboe en bepaalde onderdelen zijn gemaakt door een 3D-printer, met plastic afval uit de zee. Wat een lichtend voorbeeld, deze levende lamp.
Play Video

Moved

by nature

-

Looks? Check. Funfactor? High. Sustainable? Oh yes! De Bough Bike is een duurzaam ontwerp, gemaakt van eikenhout uit de Franse Jura, dat verantwoord wordt beheerd vanuit de Natura 2000 filosofie (zeg maar de ruggengraat van het Europese natuurbeleid). Ook de velgen van bamboe zijn een rond verhaal. En de stille elektrische motor maakt dat je eenvoudig de 25 kilometer aantikt. Maar weet: de Bough Bike is een echte head-turner en je zal vaak aangesproken worden. Lees de ervaringen maar eens op boughbikes.com, waar bijvoorbeeld Eric Corton (inderdaad, bekend van …) de bike vergelijkt met een bloedstollend mooie vrouw. Wat was dat spreekwoord ook alweer? Op een houten fiets..?
Play Video

UNO

UNO

UNO

Unusual! Deze stijlvolle unu-scooter beschikt over bijzonder slimme features zoals key sharing, om de scooter te delen met vrienden of familie. Maar ook: geïntegreerde navigatie in het stuur en een anti-diefstalsysteem. Alles te bedienen met een app. De maximale snelheid is 45km, met een actieradius die ligt tussen de 50 en 100 kilometer. En dat zijn allemaal groene meters, want in samenwerking met Bosch is een elektronische aandrijving in het achterwiel gerealiseerd. Dus geen uitstoot, geen lawaai. En dat is natuurlijk het echte slimme.