Play Video

Let's

Ketchup

-

Samen met Michelin-ster chef Mohsine ontwikkelde The Ketchup Project een ketchup met tomaten en mango’s die onder de Keniaanse zon worden gedroogd. In een blinde test, met 4 ketchups onder 320 deelnemers, verkoos 78% The Ketchup Project als de lekkerste. Maar het mooiste van deze ketchup is niet alleen de smaak: de ketchup wordt namelijk gemaakt van tomaten en mango’s die anders worden weggegooid. In ontwikkelingslanden zoals Kenia, gaat namelijk zo’n 50% van alle groenten en fruit verloren door een grillige markt en productie. Dat zijn miljarden kilo’s per jaar. Ga deze verspilling tegen en doe ook mee met The Ketchup Project. Lekker!
Play Video

Lekker

burgerlijk

-

Een McChicken, gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. En dus geen kip. Maar dat zou je zo maar kunnen vergeten. Of niet? Wij vinden het in ieder geval een hap in de goede richting.
Play Video

-

Cupje koffie?

-

Daar wordt je Nespresso-apparaat blij van: biologisch afbreekbare koffiecups van de Koffiejongens. Ze komen het nog bezorgen ook. Dus wij zingen: ‘Koffie, koffie, lekker cupje koffie. Jongens wie lust er een …’ Goed bezig, jongens!
Play Video

Chocola

in de zeilen

-

Dit bedrijf gun je alle wind in de zeilen: Chocolatemakers. De fairtrade cacao die ze gebruiken, wordt met het houten vrachtschip Tres Hombres uit de Dominicaanse Republiek gehaald. Want oprichters Rodney en Enver maken hun chocolade niet alleen zo lekker mogelijk, maar ook zo duurzaam mogelijk. Als je wilt kun je ze helpen met het op de kade sjouwen van de zakken cacao of een kijkje nemen in de Amsterdamse chocoladefabriek van deze helden. Maar begin met een bezoek aan hun site en kom alles te weten over deze avontuurlijke chocolademakers. Of haal gewoon een lekkere reep of zakje chocoladezeiltjes in huis. O ja, je kunt ook alvast checken waar op zee de Tres Hombres zich op dit moment bevindt.