Play Video

-

Blij ei

-

Daar word je blij van: eitjes van Kipster. En ja, die komen van hippe kippen. Geluksvogels eigenlijk, die met respect worden verzorgd. Ze krijgen speciaal eten dat dat wordt gemaakt van etensresten en de haantjes – de broertjes van de hennen – worden gespaard zodra ze uit het ei kruipen. Kipster mag zich dan ook de eerste commerciële kringloop kippenboer ter wereld noemen. En nou niet direct gaan kakelen dat er nog altijd dieren bij aan te pas komen, want ondertussen zijn ze in hun laboratorium druk bezig met de ontwikkeling van VEGGS; een vloeibaar goedje van onder andere gist en eiwit van soja, waar je een uitstekend roerei mee kunt bakken. Dit product wordt in de loop van het jaar gelanceerd. Maar ga deze Pasen in ieder geval voor de blije eitjes van Kipster, onder meer te verkrijgen bij de Lidl. Fijne dagen!
Play Video

We've got

your bag

-

De oceanen zitten vol prachtige vissen, kleurrijke koralen en … Plastic. Heel veel plastic. Per jaar zo’n 8 ton om precies te zijn. Dat staat gelijk aan ongeveer 57.000 blue whales, maar ook héél veel rugtassen. Het merk GOT BAG weet namelijk uit een deel van deze plastic soep de mooiste rugtassen te maken. Dat begint bij 1.500 Indonesische vissers, die de plastic bijvangst niet teruggooien maar verzamelen. Vervolgens wordt het samengeperst in pallets en per trein naar Europa vervoerd. Daar wordt het plastic gerecycled tot rugzakken met het mooiste verhaal. Klaar voor nieuwe avonturen.
Play Video

Met scherp

schrijven

-

Geladen met inkt en gemaakt van illegale vuurwapens. Dat is de Humanium Metal Pen, waarvan er slechts 500 van gemaakt zijn. Vredelievend, hoewel de prijs nog wel serieus pijn doet: €165,-