Play Video

Juichende

oksels

-

De meeste deodoranten maskeren zweet, in plaats van het tegen te gaan. Zo niet Nuud. De crème uit de kleine roze tube neutraliseert de bacteriën uit zweet en voorkomt zo nare luchtjes. Het geheim zit ‘m in een gecertificeerd micro zilver, in combinatie met natuurlijke oliën. Volledig vegan. En de tube zelf is ook uniek: gemaakt van bioplastic uit suikerriet en daardoor volledig afbreekbaar. Inmiddels zorgt Nuud voor honderdduizenden juichende oksels en dat is ook goed nieuws voor onze aarde. Want jaarlijks verdwijnen er zo’n 8 miljard (!) schadelijke deodorantbussen in ons huisvuil. Daarvan breekt het zweet je toch uit? Daarom: Verbeter de wereld, begin bij je oksels. Begin met Nuud.
Play Video

Kinky

Kunst

Pats!

Je bent kunstenaar of niet. Dus weet je ook wel raad met oude fietsbanden. Daar kun je namelijk nog van alles mee maken. Zoals bdsm-zweepjes. Ben je ook nog eens circulair bezig! Of zoals de makers van Kinkcycle zelf zeggen: ‘We are sustainable artists, making the world a better place, one whip at a time.’ En dat kan in alle soorten en maten. Ga jij voor de ‘The Octopussy Whip’, de ‘The Classy Bitch Whip’ of de ‘The Delicate Whip’? Of fiets je liever nog even door?
Play Video

GoGoodly?

GoBookly!

WooHoo

In het nieuwe boek GoGoodly vind je de beste, slimste, grappigste, lekkerste en meest duurzame initiatieven en uitjes. Want een duurzame levensstijl is niet meer voorbehouden aan geitenwollensokkentypes, de duurzame consument van nu draagt sokken die zijn gemaakt van opgevist plastic. En maakt van vegetarisch eten een feestje met de populaire Dutch Weedburger (waar Koningin Maxima naar verluidt fan van is) en Karma Shoarma. Weekendje weg? Dan overnacht de duurzame doener in een bijzonder tiny house, zoals een blokhut, eco floating house, of omgebouwde bunker. Of gaat op stap met een elektrische camper. En om chic uit eten te gaan is er sinds kort ook de keuze uit restaurants met een groene Michelinster. GoGoodly heeft al deze succesvolle, duurzame initiatieven gebundeld en voorzien van fraaie illustraties. Nu verkrijgbaar in de boekhandel en via Bol.com. Dus go go go! 🙂
Play Video

Koppie

koppie

-

Wat er anders is aan een kinderkoptelefoon van POGS? Nou, best veel: ze hebben een maximum geluidsniveau van 85dB om het gehoor van kinderen te beschermen (aanbevolen door World Health Organization), je kunt ze draaien, buigen, trekken en zijn daardoor bestand tegen de grootste wildebrassen, je kunt ze aan elkaar koppelen om samen te luisteren, ze worden gemaakt zonder wegwerpplastic en met alleen niet-giftige materialen, hebben een afvalvrije productie, worden verstuurd in 100% gerecycled karton en 10% van de winst gaat naar het herplanten van bomen. Ook hebben ze een fantastisch geluid. Maar bevalt het niet, dan kun je je kind binnen 14 dagen terugsturen. Of de POGS. Kijk maar.