Play Video

Go

Slow

-

De ecodesign cabins van Slow Cabin staan op geheime plekken in België, midden in de natuur. Ze zijn minimalistisch, volledig zelfvoorzienend en met oog voor schoonheid ingericht. Je kunt er koken, warm douchen en slaapt er in een queen size bed. Eigenlijk de luxe van een hotel, maar dan in de middle of nowhere. Helemaal alleenstaand, op plekken waar je de stilte nog kan horen. En dankzij de panoramische ramen word je wakker met een adembenemend natuurspektakel. Een ideale omgeving om te onthaasten en te genieten van de verbinding met elkaar en de natuur. Het enige waar je op moet letten is dat de marshmallows niet aanbranden boven het kampvuur. Verder niets dan rust. En alles met een slakkengangetje.
Play Video

Stap de 17de

eeuw binnen

-

Plantage Rococo ligt in Velsen-Zuid. Of zeg maar gerust: Paradijs-Zuid. Bezoek dit eco-friendly hotel en je stapt binnen in de 17e eeuw. En dan precies op de goede plek; een weelderig landhuis met linnen wandbekleding, bijzondere schilderijen, meubels en palmen. Dat alles omgeven door een Engels landschapspark. Waarom duurzaam? Hergebruik. Maar ook: het vegetarische en vegan-friendly restaurant en zelfs een kombuchabar. Te midden van overweldigend groen. Een vakantie in eigen land is sowieso hartstikke duurzaam, en dat kan ‘gewoon’ in een paradijselijke omgeving met romantische suites, familiekamers en tweepersoonskamers. Kamers uit de tijd van hoepelrokken, kaarslicht en weelderig gedekte tafels. Een feestelijke sfeer, die nog altijd springlevend is in Plantage Rococo. Luister maar eens naar hun playlist op Spotify en kom alvast in de sferen. Deze plantage rocks!
Play Video

Nostalgie

op wielen

-

Aan het sparen voor de nieuwe ID. BUZZ van Volkswagen? (ja, ja, dit jaar komt hij op de markt!). Weet dan dat je deze iconische bus ook kunt huren als oldtimer. Het verhuurbedrijf Goboony heeft namelijk volledig elektrische campers – waaronder het bekende Volkswagen-busje – klaarstaan voor duurzame avonturen. Van een aantal zijn de buitenkant en het interieur nog onmiskenbaar jaren zeventig. Dat is nostalgie op wielen. Met een stekker. Voor een zorgeloze en stille ervaring. Opladen, ontladen… Zoefff.
Play Video

Oester

Expeditie

-

Op naar de Oosterschelde. Het betreden van de getijdezone langs de voet van de dijk voelt een beetje als het betreden van een toneel. Hoofdrolspeler: de oester. Publiek: duizenden vogels, op zoek naar eten. Maar ook jij kunt er een heerlijk maaltje halen, want oesters, mosselen en alikruiken (kleine zeeslakken) liggen er voor het oprapen. Wel even de getijden checken, want het doek gaat twee uur voor laag water op en sluit zich weer 2 uur na laag water. Neem een oestermesje mee en je kunt ter plekke genieten van deze Zeeuwse zilte zaligheid. Ook mag je tot 10 kilo meenemen naar huis, maar check vooral de nieuwe regels: de Oosterschelde is een beschermd natuurgebied en niet overal vrij toegankelijk. Ga vervolgens heerlijk op oesterexpeditie in het Nationaal Park Oosterschelde, want zoals Shakespeare het al zo mooi formuleerde: The world is your oyster. Ontdek, beleef, geniet.